Руськокомарівський ліцей Воскресенье, 05.05.2024, 16:17

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2019 » Март » 18 » Шевченківський тиждень у школі
21:15
Шевченківський тиждень у школі

 

І знову - березень...

І знову линуть до нас думи геніального українського поета.... Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Тараса Шевченка, до постаті, яка у своїй величі була, є і залишиться ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.

Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття.

Уже багато років минуло з того дня, як перестало битися благородне серце геніального поета, але світлий образ Великого Тараса безсмертний, як і сам народ, що породив його.

На початку березня кожного року в нашій школі проходить Тиждень, присвячений великому сину українського народу - Т.Г.Шевченку.

Благослови той день і час,

Коли прослалась килимами

Земля, яку сходив Тарас

Малими босими ногами…»

Учителі української мови та літератури  готують і проводять тематичні уроки, бесіди, літературні години,інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко». Кращому сприйняттю особистості митця сприяють книжкові та художні виставки, експозиції.

 

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття.

Тебе своїм сучасником звемо.

Саме такими словами розпочався конкурс читців поезій Т.Г. Шевченка, який відбувся  13 березня 2019 року  у Руськокомарівській ЗОШ І -ІІІ ступенів під гаслом  " Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів", щоб віддати належну шану великому українцю, показати свою безмежну любов і повагу до нього. Здавалося б, що може бути цікавого й нового в такому конкурсі? Уже скільки років декламуємо поезію великого Кобзаря!

Проте кожного разу, відвідуючи такий захід, переконуємося, що досконалості, дійсно немає меж.

Конкурс відкрила теплим привітальним словом учитель української мови та літератури Рижак Марина Юріївна . Вона відзначила значимість Шевченкового слова і його особистості для підростаючого покоління, для нашої держави та для людства взагалі, адже в 2019 р. вся громадськість світу відзначає 205-річницю  з дня народження поета. Марина Юріївна , разом зі своїми вихованцями, учнями 9-А класу , зробили урочисте відкриття конкурсної програми , нагадала учасникам про умови проведення конкурсу читців, критерії оцінювання, регламент виступів, про нагородження переможців та про інші заходи пов’язані з ювілеєм Т.Шевченка. Піднесено звучала пісня  "Відкриваю Кобзар"  у виконанні гурту дівчат 8-Б класу ( керівник Гангур В.М.). Для  визначення переможців  було  вибране  поважне журі .

Зі сцени, уміло оформленої  Мариною Юріївною , з перших же виступів повіяло весняними пахощами, березнем, відкривався вернісаж Шевченкового слова. Звучала й палка козацька пісня поета, гуляли морем козаки, раділа уві сні щаслива мати, наспівували своїх пісень русалки… Приємно вразили такі моменти заходу:

· репертуар підібрано дуже ретельно, а більшість прочитаних творів поза шкільною програмою;

· багато поезій розкривали історичне минуле України;

 

· поезії звучали інтелігентно, коректно, проникливо,  з розумінням та щирими емоціями.

Конкурс досяг своїх цілей і став значимою подією школи. Переможці І етапу конкурсу прийматимуть участь у районному етапі  конкусу. Безумовно, це і заслуга педагогів – словесників Желізник М.С., Буксар Л.Ю., Рижак М.Ю., Пащенко А.І., Турянчик Т.Ю., Петруляк Н.М.., які зуміли виховати в учнів любов і до слова, і до України, і до Шевченка. Свято згуртувало усіх небайдужих  світлого слова Шевченкового.

Переглядів: 289 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024