Руськокомарівський ліцей Воскресенье, 19.05.2024, 00:02

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2023 » Апрель » 3 » Міжнародний день рідної мови
11:31
Міжнародний день рідної мови

 Міжнародний день рідної мови запроваджено ЮНЕСКО з метою максимального збереження мов всіх народів планети та шанобливого ставлення до них. Уперше його відзначили у 2000 році, й відтоді щорічно святкують 21 лютого.
Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. Сьогодні наша велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей. Тож головне завдання кожного українця – любити, берегти і збагачувати материнське слово.

Руськокомарівський ліцей Баранинськоі сільської ради вітає усіх із Міжнародним днем рідної мови й бажає невпинно утверджувати нашу мову, щоб українське слово служило єднанням між поколіннями, возвеличувало нашу славну державу та незламних українців!    

У нашому закладі було організовано та проведено ряд заходів, які дали нам змогу поринути у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови.
Рижак Марина Юріївна, разом зі своїми вихованцями, учнями 6-А класу , провела святкову інтелектуально- розважальну гру знавців української мови " Солов'їне шоу!".З цієї дивовижної подорожі сторінками рідного слова учні взяли з собою гарний настрій, велику любов до рідного краю та нестримне бажання пізнавати глибини рідної мови!

Вельмишановне компетентне журі , підраховувало бали і визначало переможців гри. Ура! Перемогла дружба серед команд" Незламні українці " та "Серце України! " Миру всім, єдності та перемоги!

Вчителі початкових класів також долучилися до проведення виховних заходів під гаслом "Лине співом рідна мова солов'їна" .
У 4 класі була проведена відкрита виховна година за темою" Моє багатство- рідна мова", яку підготувала Митровка О. В. Учні читали вірші про мову, зворушливо, з трепетом , виконували пісні про Україну та рідну мову, виконували різноманітні завдання. Було цікаво, весело та пізнавально.

Класний керівник 1 класу Калянин М.О. провела з учнями дидактичну гру "Знавці рідної мови".

Більше ви можете побачити на нашій сторінці у Facebook

Переглядів: 28 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024