Руськокомарівський ліцей Суббота, 04.05.2024, 08:28

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2013 » Ноябрь » 19 » День української писемності та мови
13:46
День української писемності та мови


Щорічно 9 листопада вся Україна відзначає грандіозну подію в історії нашого народу – День української писемності та мови, яка є тим дорогоцінним скарбом, що тисячоліттями плекали та оберігали наші предки, аби передати у спадок нам, свідомим громадянам величної української землі. І хоч протягом віків наша мова зазнавала різного роду переслідувань та утисків, для ворогів вона залишається неприступною фортецею, до якої просто так не підступити.

8 листопада, з нагоди Дня української писемності й мови, в Руськокомарівській   ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося  свято української мови, організоване вчителем української мови та літератури Петруляк Наталією Миколаївною та учнями 11, 8-А,  6-Б, 5-А класів.

                           

 У відзначенні цього чудового свята взяли участь і колишня випускниця школи, а нині кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови УжНУ Баньоі (Петруляк) Вероніка Федорівна та студенти 1 та 2 курсів спеціальності «Прикладна лінгвістика»  Ужгородського національного університету, які були запрошені на відкритий захід.

Чудову атмосферу і незабутні враження гостям подарували вчитель української мови та літератури  Петруляк Наталія Миколаївна і її талановиті вихованці – учні 5-11 класів.




Із уст юних патріотів прозвучали чудові поезії, у яких возвеличується краса і неповторність українського слова. Цьогорічні випускники школи ознайомили присутніх із багатовіковою історією розвитку і становлення української писемності та мови. Допомогли їм у цьому студенти Ужгородського національного університету Світлична Олександра, Мартинів Ірина, Шекура Мілена, підготувавши невеличке повідомлення про виникнення письма на теренах України і його першовідкривачів. А їхній викладач – доцент кафедри української мови Баньоі Вероніка Федорівна – доповнила виступ молодих філологів розповіддю про довгий і цікавий шлях розвитку нашої писемності від найдавніших часів і до сьогодення.

На завершення до слова було запрошено директора школи Сарваш Ларису Василівну, завуча Сивохоп Марту Юліївну, які щиро подякували всім, хто брав участь в організації свята за приємні враження і за теплу атмосферу, в якій було відзначено цей чудовий день – День української писемності та мови. Вони закликали не цуратися українського слова, а любити його всім серцем, адже це і є справжнє багатство нашої землі, яке ніколи й нікому від нас не відібрати.


Переглядів: 1206 | Додав: master1971 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024