Руськокомарівський ліцей Вторник, 19.03.2024, 13:35

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2013 » Апрель » 22 » "Звичайне диво"
09:25
"Звичайне диво"

     

        Іноді в житті трапляються дива: деколи маленькі, майже непомітні,  звичайні і не дуже, а іноді великі і несподівані. Але  найпростіше і найочікуваніше диво відбувається, напевно, з кожним із нас. Варто лише закохатися - і світ навколо перевертається, все стає чарівним і невимовно прекрасним!

           «Звичайне диво» - яка дивна назва», – такими словами розпочинається чарівне дійство, яке розгортається перед очима принишклих у захваті глядачів .

       А все розпочалося з любові, яка, як відомо, рухає долями людей і світилами. Саме вона надихнула ще в морозному лютому учнів 11-го і 7-А  класів Руськокомарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з їхніми вчителями Гавріш Людмилою Федорівною та Сивохоп Мартою Юліївною на створення театрального видовища. Вперше у школі здійснилася постановка мюзикла під назвою «Звичайне диво», який був написаний самими вчителями і учнями за мотивами казок Євгенія Шварца.

Казкова тема вимагала відповідного оформлення і обладнання. Костюмерами, декораторами стали Туряниця Владислав Васильович (в минулому вчитель трудового навчання) та педагог-організатор Турянчик Тетяна Юріївна, звукорежисером - Сітар Томаш.

            Премєра  мюзиклу відбулася 14 лютого, в День всіх закоханих, у будинку культури с. Руські Комарівці. Постановникам вдалося створити  оригінальну версію відомої історії, зачепивши серця глядачів.  Зворушлива історія одного поцілунку, знайома багатьом з дитячих років, розкриває глибину і непередбачуваність справжніх почуттів, чарівність відвертості, юності і недосвідченості.  

  


  

  Постановку пронизувала надзвичайна людяність, дивна магія та  чарівність. Лаконічна красномовна декорація, стильні костюми та натхненна гра учнів-артистів, які самі полюбили своїх героїв, стали справжнім подарунком улюбленим глядачам. Учні не тільки перевтілювалися в героїв Шварца, а й внесли особливу родзинку в образи. Цікаво було спостерігати за характерами персонажів, адже артисти  гарно вжилися в образи своїх героїв, а харизма кожного та акторський талант додали особливого шарму виставі.

                                                    



З успіхом прожили казкове життя героїв на сцені: Король - Хаван Іван, Королева – Козел Аліна, Принцеса - Козел Юлія, Принц - Анталовці Петро, Радник - Дахновський Станіслав,Чарівниця –Русник Вікторія, Фрейліни - Петрішко Людмила, Голик Марина, Матринець Людмила, Вельможі -Телепанич Олександр та Брейчак Вадим, Придворні дами - Ключкович Лілія,Фофлак Олеся, Касинець Юлія та Попович Анастасія, Наречені - Токарський Станіслав, Кул Сергій, Молнар Юрій, Любачевський Богдан. У їхню казку віриш. І відшукуєш у собі людину, яка любить і живе сьогодні, щоб завтра не було пізно.

     Натхненні успіхом вистави в Руських Комарівцях, учні та вчителі  виступили в сусідньому  селі  Нижнє Солотвино. Мешканці села, серед яких багато випускників школи і батьків учнів, вітали артистів гучними оплесками і стверджували, що   вистава зачіпає серця і робить всіх нас кращими.

     16 квітня театральна група здійснила поїздку в Дубрівську ЗОШ І-ІІ ступенів. Директор Руськокомарівської ЗОШ І-ІІІступенів Гурніш Марта Степанівна розповіла про напрямки роботи школи, успіхи й досягнення учнів, роботу з обдарованими дітьми.

Вокальний ансамбль «Калина» (учні 9-А класу) подарував низку українських пісень.

         Завершенням зустрічі стала вистава «Звичайне диво», тепло зустрінута глядачами. Юні артисти щиро вдячні директору Дубрівської ЗОШ І-ІІ ст. Король Олені Степанівні , учительському та учнівському колективам за дружню співпрацю.

       Час невблаганно лине. Незабаром учні 11 класу покинуть стіни рідної школи, а спогади про світлу і веселу виставу залишаться.  Дитина, підліток, дорослий – кожен зможе знайти щось своє в цій історії, сповненій  чудес і пригод, романтики та мудрості ... У ній є і чари, і доброта, і звичайне диво – любов.

Переглядів: 2094 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024