Руськокомарівський ліцей Четверг, 25.04.2024, 00:26

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2015 » Март » 25 » Зустріч з відомим політологом
20:26
Зустріч з відомим політологом

   18 березня, у річницю насильницького захоплення Криму та початку збройного конфлікту в Україні, в Руськокомарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася тематична зустріч з відомим політологом, керівником Закарпатського інституту політичних досліджень Віктором Пащенком. Учні, разом з учительським колективом, намагалися дати відповідь на питання: «Збройне протистояння в Україні. Що це: громадянська війна,зовнішня агресія чи цивілізаційний конфлікт?»

  Звичайно, за годину розмови неможливо дати вичерпні відповіді на всі складні питання нинішньої ситуації в державі. Тому наголос було зроблено не стільки на тому, щоб дати вичерпні відповіді, скільки на тому, щоб зрозуміти усю складність сьогоднішнього цивілізаційного протистояння, яке зосереджено в Україні та сформувати в учнів бажання шукати відповіді на непрості питання і виробляти власну громадянську позицію.

  Найголовніше на чому зосередив свій виступ Віктор Володимирович було те, що зовнішня агресія Росії використовує громадянський конфлікт в Україні, але сутністю протистояння є глобальний цивілізаційний конфлікт, в якому зіштовхнулися з одного боку загальнолюдські, європейські цінності пріоритету прав особистості, законності, людської гідності, а з іншого - намагання авторитарних правителів увіковічити свою владу, плекаючи імперські амбіції.

  За допомогою відео слайдів було наочно показано різницю між європейською та пострадянською (російською) цивілізаціями. Зокрема, надзвичайно переконливим виглядало порівняння сусідніх міст, які внаслідок російсько-фінської війни 1940 року опинилися по різні боки кордону.

  Завершилася зустріч демонстрацією нового кліпу «Гімн Донбасу». 

  

Переглядів: 538 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024