Руськокомарівський ліцей Среда, 24.04.2024, 07:21

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2016 » Февраль » 22 » Вечір пам’яті героїв Небесної сотні
20:53
Вечір пам’яті героїв Небесної сотні

А Сотню вже зустріли небеса…

Небесній сотні, шана й молитви

За чисті душі, що злетіли в небо

Їм шлях високий, Боже, освяти,

І в мирі, Господи , прийми до себе.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській  з листопада по лютий 2013-2014 року. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували  – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом. Аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

У ці лютневі дні по всій Україні відбуваються заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Гіркі події не могли залишити байдужими учнів  Руськокомарівської ЗОШ 1-3 ст.

Підтвердженням цього стала урочиста загальношкільна лінійка - реквієм , яка відбулася 19 лютого 2016 року (  підготувала заступник директора з виховної роботи Рижак М.Ю).

У той же день класний керівник 9-а класу Гулей Т.Ю разом із заступником директора  по виховній роботі  Рижак М.Ю. провели вечір памяті героїв Небесної сотні для учнів 5- 11 класів.

       Під час заходу  ведучі-одинадцятикласники   Сливка  Віталій та Товт Валентин висловили слова шани людям, які поклали свої голови за наше майбутнє. «Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі» - звучали такі слова ведучих.

 Виступ учнів  супроводжувався переглядом презентації « А сотню вже зустріли небеса..»

(презентацію створила Гулей Т.Ю.), відеосюжетами  «Гимн скорби Майдана», «Прощання із загиблими», а також піснями «Серце плакало», «Мамо, не плач»,  «Герої не вмирають». Надзвичайно зворушливо та піднесено учні 5-а класу ( Чудакова Ніка, Голик Роман), 7-б класу (Загорбська Світлана, Чомбокош Вероніка, Дзямко Єлізавета, Шпонтак Марія), 9-а класу ( Казіста Наташа, Локай Еріка , Схабюк Світлана, Коштура Руслана, Убрежі Юрій, Кашула Станіслав) та 11 –Б ( Шепела Грета) читали вірші про героїв Небесної сотні.  Було видно , що кожна дитина пропустила через серце і душу  рядки свого вірша. Ледве стримуючи сльози, всі присутні заново переживали події революції Гідності.

У кінці заходу вони  схилили голови, присвятивши героям України хвилину мовчання.

Директор школи Сарваш Л.В. виступила з промовою про своїх колишніх учнів, які приймали участь на Майдані. Вона закликала всіх присутніх пам’ятати і шанувати героїв Небесної  сотні.

У  рамках заходів, приурочених  другій річниці Майдану, заступник директора по виховній роботі Рижак М.Ю. та вчитель образотворчого мистецтва Буксар Л.Ю. виготовили стенд «Небесній сотні шана і молитви»

Переглядів: 495 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024