Руськокомарівський ліцей Вторник, 23.04.2024, 09:37

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2014 » Ноябрь » 13 » « Стежинами рідного краю»
02:17
« Стежинами рідного краю»

                  ЕКСКУРСІЯ ДО ВИННИХ ПІДВАЛІВ В смт.СЕРЕДНЄ

            Учні 8-х класів, учасники гуртка « Стежинами рідного краю»( керівник – вчителька історії Терпак  М.І.) з великим задоволенням  відвідали винні підвали та побували на руїнах Середнянського замку. Для учнів працівниками АПФ «Леанка» була проведена цікава екскурсія, де учні дізналися  історію цих підвалів, побували в дегустаційному залі, де поринули в атмосферу епохи  16 століття та відчули себе справжніми  рицарями круглого столу.

            Винні підвали у Середньому - найстаріший і найбільший центр виноробства в Закарпатті. Підвали були закладені 1557 р. - силами полонених турків. Їх загальна довжина склала 4,5 км. Спочатку підвали грали роль підземного притулку при нападі ворогів, однак поступово перетворилися на виносховище.

РУЇНИ ЗАМКУ ТАМПЛІЄРІВ.

      Єдиний в Україні замок християнського лицарського ордену тамплієрів розташований в смт Середнє Ужгородського району, збудований в 1146 р.  Входить до 100 чудесних замків, палаців та фортець України. Середнянський замок – є однією з головних пам’яток Закарпаття. Але на жаль, він перебуває у досить поганому зруйнованому занедбаному стані.  Існують легенди про підземні ходи, які пов’язують цю твердиню з іншими замками: Невицьким, Мукачівським, Ужгородським

Переглядів: 667 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024