Руськокомарівський ліцей Пятница, 19.04.2024, 13:31

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2017 » Ноябрь » 15 » Поїздка до Києва
07:10
Поїздка до Києва

Подорожувати завжди цікаво та пізнавально! Керуючись такими думками, учні, батьки та класний керівник 8-А класу вирушили в подорож до Києва. 

Столиця нашої держави – це одне з найбільших, найстаріших та найкрасивіших міст Європи. Перша зупинка - Київський вокзал - об'єднаний комплекс, який має три складові: Центральний залізничний вокзал Києва, Південний вокзал та Приміський вокзал. 

 Далі, отримавши інструктаж з ТБ, попрямували до київського метрополітену (для жителів периферії - цікава подія). І ось зупинка - станція «Політехнічний інститут». Тут, крім всім відомого зоопарку, знаходиться не менш відомий Київський Політехнічний інститут, алеями якого ми прогулялися і сфотографувалися біля музейних експонатів: паровозу, літака,  пушки та пам’ятника Д.І. Менделєєву.

  Сьогодні Київський Політехнічний інститут - найбільший вищий навчальний заклад України.

Далі попростували до зоопарку. Київський зоологічний парк — це природоохоронна, науково-дослідна та культурно-освітня установа,  що є штучно створеним об'єктом природно-заповідного фонду загально- державного значення  площею близько 34 га, а колекція тварин налічує 2170 екземплярів тварин 300 видів. Тут ми побачили найбільших сухопутних хижаків та травоїдних нашої планети: слона, жирафів, бегемота, левів, тигрів, казуара, горилу та ін.

Наступним пунктом нашої екскурсії була Контрактова площа. Контрактова площа — одна з найстаріших у Києві, виникла ще за часів Київської Русі. Назва «Контрактова площа» виникла через те, що купці Києва укладали контракти саме на цій площі, а з кінця XVIII століття тут щорічно проходили міжнародні контрактові ярмарки. Також тут знаходиться пам’ятник українського байкаря Григорія Сковороди.  

Пообідавши, ми вирушили до річкового порту. Ки́ївський річкови́й вокза́л — головний річковий порт Києва, розташований на правому березі Дніпра на Подолі в історичній частині міста. З оглядового майданчика всі помилувалися чудовим видом  на Дніпро і місто.

 Звідти ми піднялися вверх на фунікулері - системі, що з'єднує історичне Верхнє місто та Поділ. Це незабутній підйом через круту Володимирську гірку з гарним краєвидом на річку Дніпро

І ось ми опинилися у верхній частині міста –біля Михайлівського Золотоверхого собору - памятки архітектури ХІІ століття .

Цей храм є носієм  не тільки стародавньої, а й сучасної історії України. Адже під час Євромайдану частина людей, які втекли від підрозділу міліції «Беркут», знайшла прихисток на території Михайлівського Золотоверхого, тут також переховувались мітингувальники та розбивали тимчасовий штаб…

Поруч на Михайлівській площі височить пам’ятник княгині Ользі,

  святому апостолу Андрію Первозванному та просвітителям Кирилу і Мефодію), концепція якого  символізує поняття: держава, наука, релігія…

         Пройшовши трохи, ми опинилися на Софійській площі, де розміщені Софіївський собор (пам'ятка української архітектури та монументального живопису 1118 століть)  та пам’ятник Богдану Хмельницькому (пам'ятка мистецтва ХІХ століття, відкритий 1888 року в рамках святкування 900-річчя Хрещення Русі)

         Далі наш шлях прямував до Майдану Незалежності. Спочатку ми побували біля пам'ятника глобусу «Нульовий кілометр», який символізує географічний центр Києва і показує відстані до різних міст світу. Потім, перейшовши вулицю, ми опинилися біля Монумента Незалежності, спорудженого на честь десятиріччя незалежності України у 2001 році. Він являє собою колону, увінчану фігурою жінки (Берегині) з калиновою гілкою в руках. Поруч знаходиться пам'ятник засновникам Києва: Кию, Щеку, Хориву і  сестрі їх - Либідь.

         Враз галасливий Київ стих – ми опинилися на вулиці Інститутській, частина якої перейменована на Алею Героїв Небесної Сотні… Так,  ми дійсно відчули скорботу цієї вулиці, навіть учні притихли і уважно розглядали фотографії, яким, здавалося, не було кінця…Алея пішохідна. На більшій її частині, там, де в лютому 2014 року відбулися розстріли, обабіч влаштовано пам'ятні знаки, пам'ятники та меморіали на честь героїв Небесної сотні

         Вже стомлені, але вражені побаченим, ми почимчикували до Макдональдсу, де витратили залишки кишенькових грошей, відпочили і відправились на вокзал. 

 

 

 

 

 

Переглядів: 668 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024