Руськокомарівський ліцей Пятница, 19.04.2024, 20:22

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2019 » Ноябрь » 22 » Пам’ять бережемо в душах…
21:03
Пам’ять бережемо в душах…

Пам’ять бережемо в душах…

Про проведення заходів у Руськокомарівській

ЗОШ І – ІІІ ступенів у зв’язку з Днем памяті жертв голодоморів

Похоронним дзвоном по всій нашій землі прокотилася страшнюча чума Голодомору1932 -1933 років.  Ніколи-ніколи світ не бачив такого штучно створеного лиха. Ніколи-ніколи про горе настільки великого масштабу так голосно не мовчали в той час, коли 10 мільйонів людей просто щезли з лиця землі, ніби й не народжувалися, не росли, не кохали, не плакали, не сміялися, не жили…

…Лихо. Горе. Біль. Кров. Смерть… Це те, що залишає по собі слово Голодомор в наших душах  Це  страшно . Але це те, про що потрібно пам’ятати і не уникати.  Адже скільки під час голоду висохло людей, які б мали стати батьками тих, хто мав би боротися за єдність, братерство і добробут України.

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років.

 З метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, патріотичного виховання підростаючого покоління в нашій школі   відбувся цикл заходів з цієї нагоди. Заступником директора з виховної роботи складений план заходів щодо вшанування памяті жертв  голодоморів.

У рамках раніше складеного плану було обмежено проведення розважальних заходів у школі, приспущено прапор та вшановано пам'ять загиблих від голоду  хвилиною мовчання.

В закладі було проведено виставку стіннівок та тематичні виховні години, бібліотекарем школи Лукач Н.Ю. оформлено виставку літератури у шкільній бібліотеці "Забуттю не підлягає" та проведені бесіди з учнівськими колективами .

 22.11.2019 року у фойє   школи   відбулась імпреза-реквієм вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках "Запалюємо пам'яті свічу", що підготувала  заступник  директора з виховної роботи Рижак М.Ю. для учнів школи.

 Запалюючи свічку, ми  думали   про них, тихенько молились за їхній спокій, за світлу пам’ять.

Знаєм , що головне не забувати їх – невинних жертв Сталінського терору, що так і не дожили до

весни тридцять третього. Вони для нас – зразок волі і терпіння, приклад святих мучеників на землі. Вони варті частинки серця істинного українця, а також пошани кожного, хто може назвати себе Людиною!

Учні 8-А ,Б класів та 10-го  переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались .

Класними керівниками 5-11 класів  проведені години спілкування «Моторошні дні в історії українського народу».

Вчителі історії розповіли про «закон п’яти колосків». Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох школярів та учителів на очах з’являлися сльози.

Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.

Хай у кожному місті й селі, в кожній оселі, в кожній родині старий і малий схилить голову перед пам’яттю невинно убієнних голодом, уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед образом Божим. Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла.

Переглядів: 172 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024