Руськокомарівський ліцей Пятница, 19.04.2024, 19:02

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2018 » Ноябрь » 7 » Мрії здійснюються
08:08
Мрії здійснюються

Є міста, яким судилася скромна доля, є і такі міста, слава яких живе у віках. Певно не знайти на землі куточка, де б люди не чули про Київ. Навіть маленькі діти знають легенду, що Київ заснували  брати Щек, Хорив і сестра Либідь у V столітті. Нестор літописець розповідає, що 882 року новгородський князь Олег з військовою дружиною спустився на човні вниз по Дніпру до Києва і сказав: «Се буде мати всіх городів українських». Русь-Україну прославив і князь Володимир Великий прийняттям християнства 988 року. А Ярослава Мудрого знають як «тестя Європи» за його мудру зовнішню політику. Вітер історії гортає сторінку за сторінкою. За подіями у Києві на Майдані незалежності у 2014 році спостерігав весь світ. Ми з учнями мріяли пройтися місцями революції Гідності. На осінніх канікулах цього року наша мрія здійснилася.

Учні 8-Б та 6-Б класів Руськокомарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали Київ. Йдемо по Хрещатику, підходимо до Стелли, до пам'ятника Кобзарю і рушаємо на вулицю інститутську та до Алеї слави, щоб поставити квіти і запалити свічки загиблим під час революції Гідності. Тихенько підходимо до кожної фотографії, яка обкладена бруківкою і віддаємо шану Небесній сотні.

Зверху на пагорбі квітковий годинник. Кожній годині, кожній хвилині і секунді, стрілки Квіткового годинника вказують на квіточку різного кольору.

Герої Небесної сотні – це люди різних національностей: українець, білорус грузин, росіянин і т.д. Багато квітів і лампадок, а люди все йдуть і йдуть. Учні читають рік народження героїв, а потім кажуть: «Боже, вони такі молоді, їм би жити й жити, а вони віддали життя за Україну, щоб ми гідно жили». Події 2014 року – це вже історія, яку не можна забути. Не тільки на папері пишеться історія. Хто вміє бути уважним, її навідає каміння. Хто вміє бачити, помітить її сліди на стінах. Хто вміє слухати, почує в шелесті дерев шурхіт стародавніх літописів і відчує біль за пережите.

На ціле століття закували тебе, Києве, в татарські кайдани. Зруйнований, сплюндрований чужинцями, ти вижив, вистояв. Ти ніколи не корився ворогові. Навіть тоді, коли тебе захопили німецькі загарбники. Ти показав світові якою силою налита твоя земля. Саме цього року 6 листопада – 75  років як м. Київ було визволено від фашистів, що розчленували Україну  в 1941 році, а в 2014р. Україна знову довела всім, що вона єдина, соборна і неподільна.

У  Києві ми відвідали Свято-Михайлівський монастир, де під час революції гідності знайшли притулок гнані і скалічені на майдані люди. У святих храмах Золотоверхому соборі та трапезному академічному – були влаштовані лікарня і навіть операційна. Далі проходимо біля Будинку профспілок, який палав у вогні і сьогодні вже реставрований. Поспішаємо відвідати ще одну з найдавніших історичних пам'яток – Софіївську церкву. Ми помилувались золотими куполами, і зробили фото на згадку. Далі ми вирушили до «Золотих воріт». Тут відбувається реставрація архітектурної споруди. Учні накупляти багато сувенірів. Купили також книжечку про Андріївську церкву ХVІІІ століття. Цей храм рішенням Верховної ради України передано Константинопольському патріархату, який 10.10.2018 року оголосив Томос української церкви. І ми віримо, у нас буде єдина, соборна, неподільна, помісна Українська Церква. Екскурсія до столиці запам'ятається учням назавжди.

Коли прибув поїзд до Києва нас зустрічали двоє дівчаток, які вчились в одному класі з нашими учнями. Це Бакайся Еріка і Дубова Інна. Останні два роки вони проживають у Києві. Мама Інни, Надія Степанівна, подарувала в музей школи плаття-вишиванку, якому 100 років. Обмінявшись подарунками дівчата провели нас у метро. Наші учні були у захваті від ескалаторів, від швидкості поїздів у метро. Спочатку було боязко, а потім сподобалось. Стомлені але щасливі приїхали додому.

За допомогу у проведенні екскурсії хочеться подякувати вчителям Конкус О.Ю. І Грабовській В.М. та батькам учнів 8-Б та 6-Б класів. Особливі слова вдячності хочеться висловити голові Баранинськогої ОТГ Марусяку Ю.І., який по батьківські проявив турботу про учнів із села Холмець і допоміг здійснитись їх мрії  - побачити Київ.

Класний керівник 8-Б класу Гурніш М.С.

Переглядів: 317 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 MaxSvell  
0
6А клас був у Києві, а не 6Б

1 MaxSvell  
0
6А був у Києві, а не 6Б

Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024