Руськокомарівський ліцей Вторник, 23.04.2024, 16:20

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2014 » Ноябрь » 16 » Конкурс інформатиків Бобер-2014
17:00
Конкурс інформатиків Бобер-2014

 10-11 листопада 2014 року в Руськокомарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся Міжнародний комп'ютерний конкурс "Бобер". Вчитель інформатики  Анталовці Олександр Юрійович привітав всіх учасників конкурсу та побажав їм успіху.  Учасниками стали 27 учнів 2-11 класів школи.

   «Бобер» — Мiжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної грамотності, який проводиться з метою підвищення ІКТ-компетентності дітей, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою, активізації творчої діяльності вчителів. Конкурс проводиться щорічно у першу неділю листопада спільно з Міжнародною Спільнотою "Бобер” ("International Beaver Community”).

Ідея конкурсу виникла в 2003 році під час проведення в США Міжнародної Олімпіади з Інформатики у керівника литовської команди проф. Валентини Дагєне. Там же з’явилась і назва конкурсу. Відомий американський вислів про працьовитих і цілеспрямованих людей– «Busy as a beaver». Тому симпатичний бобер став символом цього турніру. Перший конкурс був проведений у Литві в 2004 році. У наступному році в литовському місті Пасваліс одинадцять країн – Австрія, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Польща, Фінляндія - утворили Міжнародну Спільноту «Бобер». Завдання Спільноти – розробка та узгодження завдань національних конкурсів країн-учасників з метою підвищення комп’ютерної грамотності дітей, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою та літературою.

    Завдання до конкурсу було добрано відповідно до вікової категорії учасника. Учні нашої школи брали участь у конкурсі перший раз. Як засвідчили конкурсанти, завдання були цікавими, такими, що спонукають до логічного мислення. Учасникам сподобалась участь у конкурсі, особливо те, що завдання потрібно було виконувати на комп’ютері.  Отже, будемо чекати на результати і  до зустрічі у наступному році!

Відвідайте офіційний сайт конкурсу http://bober.net.ua Тут ви зможете скачати завдання попередніх років та випробувати свої сили у розв'язуванні цікавих логічних задач.

Переглядів: 668 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024