Руськокомарівський ліцей Четверг, 28.03.2024, 12:29

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2016 » Декабрь » 4 » Голодомор
18:37
Голодомор

Щорічно, в четверту суботу листопада в Україні відзначається

День пам'яті жертв Голодомору.

 Щохвилини з вересня 1932 року по липень 1933-го помирали щонайменше 17 осіб, щогодини - більше 1000, щодня - понад 24 тисячі. За десять місяців Україна втратила майже чверть свого населення. В Голодомор, за оцінками дослідників, померло від 7 до 10 мільйонів чоловік. Голодне лихоліття найбільше вразило дітей. Третина всіх померлих від голоду - діти.

 24 листопада 2016 року  класні керівники учнів 5-а і 5-б класу Гулей Т.Ю.,  Буксар Л.Ю.провели  годину – реквієм «  З присвятою замордованим голодом».

Мета заходу:  вшанувати пам’ять загиблих від Голодомору, поглибити знання в учнів про Голодомор як геноциду Українського народу, його причини, перебіг і наслідки;

  акцентувати увагу учнів на тому, що Голодомор 1932 – 1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму, був злочином геноциду;

виховувати почуття стурбованості долею невинних жертв тоталітарного режиму, навчати сприймати чужу біду та біль як свій власний;залучення учнівської молоді до меморіальних заходів із вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932 – 1933 років в Україні, зокрема акції “Запали свічку”.

Під час уроку діти почули зворушливу розповідь про Голодомор на Україні,увазі учнів було запропоновано перегляд документальних  фотоматеріалів, презентацію « Великий голод», що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. Вчителі  читали вірші, у яких йшлося про те,як  відбувалася колективізація, вивезення зерна і їжі за кордон.

Учні дізналися і про «закон п’яти колосків». Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох школярів та учителів на очах з’являлися сльози. Діти послухали пісню « Свіча»  Оксани Білозір, запалили свічку пам’яті і хвилиною мовчання вшанували всіх замордованих голодом. Класні керівники закликали своїх вихованців приєднатися до акції « Запалимо свічку», яка буде проходити 26 листопада о 16.00 на всій території України.

Шкільна бібліотека не залишилася осторонь цього  виховного заходу. До Дня пам'яті жертв Голодомору  бібліотекар школи Лукач Н.Ю . організувала виставку-репортаж про Голодомор  на Україні. Під час проведеного  уроку   презентувала дітям книги із виставки «Пам'ять людська незабута повік», діти з цікавістю перегортали сторінки книг про Голодомор.

Ця виховна година запам’ятається усім завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживання, які вчувалися у кожному слові чи русі однолітків, вчителів.

Переглядів: 414 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024