Руськокомарівський ліцей Пятница, 19.04.2024, 16:54

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2015 » Март » 2 » Герої Небесної Сотні
01:22
Герої Небесної Сотні

Дні вшанування  Героїв Небесної Сотні

в Руськокомарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

У рамках Тижня вшанування Героїв Небесної Сотні в Руськокомарівській ЗОШ І-ІІІ ст. були проведені різноманітні заходи – виховні бесіди, уроки Мужності, конкурс на кращу замітку в газету а також відкритий позакласний захід «Герої не вмирають…»

      


                       

Час плине, а пам`ять залишається...

 

Небесній сотні, шана й молитви

За чисті душі, що злетіли в небо

Їм шлях високий Боже освіти

І в мирі Господи прийми до себе

У 2013-2014 роках в Україні відбулась безпрецедентна подія – народ повстав проти свавілля корумпованої влади.  Внаслідок злочинного насильства влади проти громадян мирний протест перетворився на революційний рух, який призвів до корінних політичних змін, і в першу чергу змін у свідомості українців.

       Майдан став епіцентром суттєвих перетворень, лабораторією якісно нових суспільних відносин. Не виключено, що наслідки цього вибуху гніву і гідності, який вивільнив колосальну енергію змін даватимуться взнаки не одне десятиліття.

18, 19, 20 лютого… Ці три дні стали днями жалоби по всій Україні. Рік тому 106 людей - лише за офіційними даними - загинули під час протистоянь у центрі столиці. Героїв, що почали боротьбу за волю, Україна вшановує цими днями. Роковинам розстрілу Небесної сотні  був присвячений захід: «Герої не вмирають…», який провели учні 5-их класів Руськокомарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом зі своїми класними керівниками: Турянчик Т.Ю. та Гавріш Л.Ф. 

Минув рік із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності.

"Це революція гідності", якось сказав зі сцени Майдану Олег Тягнибок.

Україна заплатила надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот кандидата на будь-яку посаду в Україні. І сьогодні можна сказати, що певні якісні зміни вже є.

 "Революція гідності" в Україні відбулася, тепер час Еволюції гідності у нашій свідомості.


Переможцем шкільного конкурсу на кращу замітку у газету стала учениця 5-А класу Христина Пилипенко.

Небесна Сотня, ми тебе пам’ятаємо!

 

       ...20 лютого 2014 року. Київ, вул.  Інститутська. Кульмінація революції.

       Пам’ятаєте ці телевізійні кадри? Ми їх всі пам’ятаємо. Вони випалили в наших серцях поле, і рана ще кровоточитиме в багатьох поколінь. Це було в Києві, на Майдані, рік тому - 20 лютого.

       Ще зовсім  юні, в будівельних  касках, з дерев’яними  щитами, вони змінили історію України. З тими  щитами, на яких виносили   товаришів з поля бою, з якими йшли на неминучу смерть за гідне життя своєї країни.

      Не знаючи високих слів, з того покоління, яке ніколи не рвало  на грудях вишиту сорочку, кричали вони про любов до своєї землі.

      -Чого вони йшли?- спитаєте .

- Чи ж не знали, що снайпер  стріляє?

      Знали! Добре  розуміли,  що там смерть, що можуть убити… Йшли, бо не виміли по-іншому жити. Не могли залишити друга, котрий впав.

      Ці  люди – справжні  герої. Вони загинули як герої  і проводжають їх  як героїв. В кожному районі, кожному місті і селі прославляють Небесну Сотню,  яка померла за свій рідний край.

     Але  герої не вмирають!

     Вони завжди будуть в наших серцях.

     Слава Україні! Героям слава!

     Слава Небесній Сотні!

Христина Пилипенко,

учениця 5-А класу Руськокомарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 1743 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024