Руськокомарівський ліцей Четверг, 28.03.2024, 18:27

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2017 » Ноябрь » 17 » День української писемності та мови
01:00
День української писемності та мови

        9 листопада країна  відзначає День української писемності та мови. Це свято було започатковано Указом президента України № 1241/97 від 6 листопада 1997-го.

        Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова. Традиційно цього дня в нашій школі пройшли заходи під гаслом «Моє диво калинове, кохана українська мово!» Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

      Уже зранку атмосфера в фойє школи була святкова, тут лунала музика,  була оформлена виставка малюнків та плакатів про рідну мову під гаслом

«Диво калинове – чари барвінкові», яку організувала вчитель образотворчого  мистецтва, української мови  та літератури Буксар Людмила Юріївна.

      Завідуюча шкільною бібліотекою Лукач Наталія Юріївна підготувала тематичну виставку «Невичерпна духовна скарбниця», яку облаштували на першому поверсі школи.  У цьому  залі і розпочалося загальношкільне свято «Краща мова єднання –  це українська», яке підготували вчитель української мови та літератури  Рижак Марина Юріївна та вчитель початкових класів Калянин  Мар’яна Олексіївна разом зі своїми вихованцями, учнями  8-А та 4 класів.

Літературно-музичне дійство розпочалося вступним словом-вітанням до всіх учнів школи та вчителів з Днем української писемності та мови, яке промовила Марина Юріївна та заступник директора з навчально – виховної роботи Сивохоп Марта Юліївна.

      На святі лунали  народні та сучасні пісні. Особливо всіх зворушила пісня

«Ми за мир», яку виконала  Сідун Валерія. 

      У День української писемності та мови у школі стартував  шкільний етап конкурсу знавців рідної мови  імені Петра Яцика. Цей конкурс проводиться як творче змагання учнівської молоді.

      Але на цьому свято не завершилось. Вчителями української мови та літератури були проведені відкриті виховні години за  темами «О, мово рідна! Золота колиска!» (учитель Петруляк Наталія Миколаївна) з  учнями  9-а класу,  «Свято української писемності та мови» (учитель Желізник Марія Степанівна) з  учнями  5-Б класу. Присутні на святі  мали змогу переглянути презентації про розвиток писемності, прослухати пісні про мову та прочитати  поезії.

 

Переглядів: 585 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024