Руськокомарівський ліцей Четверг, 25.04.2024, 12:35

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
...
Предметы и вещи картинки

Меню сайту

Рідна школа

Права дітей
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Соціальні закладки

Годинник

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Головна » 2016 » Ноябрь » 10 » Цікаві канікули
12:19
Цікаві канікули

  Канікули – завжди прекрасно!.. А якщо під час них можна ще кудись поїхати?!... Так сталося і в нас – під час осінніх канікул учні Руськокомарівської школи мали змогу побачити багато красивих місць та почути багато цікавої та корисної інформації про рідний край і не тільки... Але про все по порядку.



Спочатку розповімо про те, як батьки та учні 7-а класу разом з класним керівником Гавріш Л.Ф. з’їздили на екскурсію до міста Львова. Цікаво було все: від проїзду у електричці ( для декого з учнів це було вперше) аж до повернення додому в плацкартному вагоні пасажирського потягу.

Кожне місто наділене своєю історією та індивідуальністю. Львів – старовинне місто, місто – історія, місто – музей, місто, що ніби ховає в кожному закутку якусь таємницю. 

Оглядини старого міста ми розпочати із площі Ринок, до якої звичайно добралися трамваєм. Площа Ринок – центр політичного, громадського, культурного і торгового життя міста протягом 500 років, серце Львова, історичний початок європеїзації України. В центрі архітектурного ансамблю височіє 65-метрова вежа Міської ратуші, вхід до якої надійно охороняють два кам'яних леви. Тим, хто наважується подолати З90 сходинок до її верхівки, відкривається дивовижний краєвид міста. 

А її зовнішній контур утворюють сорок чотири різних за часом і стилем  будівлі. Найбільш імпозантною з них вважається збудований 1580 року Палац Корнякта, у дворі якого розташована знаменита триярусна аркадо лоджія – так званий Італійський дворик із відомою кав'ярнею. 


     Львів давно асоціюють із кавою, і саме Львівська копальня кави демонструє це. Тому для цього закладу креативний “Фест!” створив власну легенду - ніби у підземеллях Площі Ринок видобувають каву - звідси її транспортують в кафе, смажать і подають відвідувачам. Ми не обминули увагою цей факт і заглянули туди…

Звичайно, не обійшлося без солодкого - завітали до Львівської майстерні шоколаду. Семиповерхова шоколадна фабрика знаходиться у самому центрі Львова. Тут виготовляють найсмачніші у Львові цукерки та шоколад, в чому ми теж успішно переконалися 

А поруч – кафе, на вході якого відвідувачів вітає бронзовий пам'ятник львівському  письменнику Леопольду фон Захер-Мазоху - герою закладу. 

Не обминули ми своєю увагою і Львівський Оперний театр – архітектурну перлину Львова у стилі неоренесансу, один з найгарніших театрів Європи.

Сфотографувались біля пам’ятника Великого Кобзаря.

Трішки притомившись, ми вирішили підкріпитись у Макдональдсі

Часу до потягу залишалось ще чимало і ми вирішили прогулятись до Парку Високий Замок. Це старий тінистий парк на горі, що височить над містом з руїнами старовинного замку і оглядовим майданчиком з краєвидами, від яких захоплює дух. 

Поволі повертаючись з гори, завітали у Домініканський собор, тепер греко-католицька церква Святої Євхаристії – велична архітектурна пам’ятка пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням,

потерли носа бронзовому пам'ятнику  художнику- примітивісту Никифору Епіфанію Дровняку на щастя,

і, задоволені та втомлені, почовгали до вокзалу на вечірній потяг…додому.

Деренівська купіль – краса зовсім поряд…

  2 листопада 2016 року учням 5-х класів Руськокомарівської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з класними керівниками Гулей Т.Ю., Буксар Л.Ю. випала чудова нагода здійснити пізнавальну екскурсію в санаторний комплекс  «Деренівська купіль», що розташований в селі Н. Солотвино.

 Найбільше запам'ятався всім нам  ландшафт цього місця: багато дерев, кущів,  привезених з різних куточків світу, великий розарій. Діти мали змогу вперше власними очима побачити рідкісні види дерев та кущів, про які чули хіба що на уроках. Ця неймовірна краса зібрана в одному куточку. Тут розкинувся великий дендропарк , що налічує  близько 5000 видів рослин з усього світу.

Територія Деренівської купелі прикрашена і об’єктами мистецтва,  які гармонійно переплітаються з архітектурою. Також дуже сподобався СПА-комплекс «Срібні терми». Діти частували воду, яка має лікувальні властивості, а потім ще й побачили завод на якому  розливають мінеральну  воду.  З великим захопленням вони спостерігали за косулями, рибками.

 « Деренівський хутір» - особливий куточок з чанами , лазнями, колибами ,  що нагадує про минуле.  Це унікальне місце.

Словом, того дня, ми поверталися додому з приємними враженнями , позитивними емоціями, новими ідеями . Осіння природа, краса мистецтва, що нас оточувала, сприяла цьому.

У Деренівську Купіль цими листопадовими днями завітали також  учні 6-Б та 9-А класів разом зі своїми класними керівниками Гурніш М.С. та Кохан І.В.

 

 

   Висловлюємо щиру подяку керівництву санаторного комплексу « Деренівська купіль» за сприяння в проведенні безкоштовної екскурсії для дітей.

 

 

Переглядів: 544 | Додав: master1971 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:




Освітній портал
RSS v-osviti.at.ua...

RSS ПедПРЕСА


Copyright MyCorp © 2024